Nieuws

Uitstel aanlevering zorgvraagtypering

9 september 2022 Published by Comments Off on Uitstel aanlevering zorgvraagtypering

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) stelt de verplichte aanlevering voor zorgvraagtypering met antwoorden van HoNOS+ vragen uit tot 1 januari 2023. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft deze maand aangegeven dat zij de onderbouwing van de gegevensaanlevering aan de NZa alsnog goed wil bekijken.

NZa publiceert aanleverstandaard zorgvraagtypering en update regeling

14 maart 2022 Published by Comments Off on NZa publiceert aanleverstandaard zorgvraagtypering en update regeling

Vanaf 1 juli 2022 moet elke zorgaanbieder alle informatie-elementen vastleggen die met zorgvraagtypering te maken hebben. Deze informatie moet namelijk vanaf die datum aangeleverd worden aan de NZa. In de Standaard voor gegevensaanlevering zorgvraagtypering (ggz & fz) staat hoe dit werkt.

EPD-ontwikkeling: kaders voor declaratie en zorgvraagtypering

23 december 2021 Published by Comments Off on EPD-ontwikkeling: kaders voor declaratie en zorgvraagtypering

Het programma ontvangt veel vragen over wanneer er gedeclareerd kan worden. Vanaf welk moment zorgaanbieders kunnen declareren, hangt af van de voortgang bij de eigen EPD-leverancier. Uiterlijk 1 april 2022 zouden volgens het programma alle zorgaanbieders rekeningen moeten kunnen sturen aan zorgverzekeraars en patie╠łnten.

E-learning over zorgvraagtypering beschikbaar

30 november 2021 Published by Comments Off on E-learning over zorgvraagtypering beschikbaar

Vanaf 30 november is er ook over zorgvraagtypering een gratis e-learning beschikbaar. GGZ Ecademy heeft deze e-learning in samenwerking met het programma Zorgprestatiemodel ontwikkeld. Er was al een e-learning over het zorgprestatiemodel en een animatie.

Zorgvraagtyperingstool NZa online

1 oktober 2021 Published by Comments Off on Zorgvraagtyperingstool NZa online

Zorgvraagtypering is onderdeel van het zorgprestatiemodel en wordt vanaf 1 januari 2022 ingevoerd. De NZa heeft een zorgvraagtyperingstool voor de ggz en forensische zorg ontwikkeld. De zorgvraagtyperingstool is nu beschikbaar. Met deze tool kunt u pati├źnten typeren.

Zorgvraagtypering: informatie voor behandelaren online

28 juli 2021 Published by Comments Off on Zorgvraagtypering: informatie voor behandelaren online

Als onderdeel van het zorgprestatiemodel wordt vanaf 2022 zorgvraagtypering ingevoerd in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) en forensische zorg (fz). Behandelaren in de ggz kunnen nu al kennismaken met zorgvraagtypering: het programma zorgprestatiemodel heeft een handleiding zorgvraagtypering en de inhoudelijke beschrijvingen van de zorgvraagtypen gepubliceerd.